Boze kabouter

boze-kabouter
Je hebt je hele volwassen leven al zwaar de pest aan die man gehad. Hij is vreselijk. In je gezicht is ie een joviale slijmerd. Achter je rug maakt ie je zwart. Roddelt en konkelt. Maakt ie je vrouw (met succes) het hof. Je kinderen palmt ie in (omdat de Nederlandse importeur toevallig  een vriendje van ‘m is) met dozen Lego van 180 euro. En hoeveel jij ook verdient, hij verdient altijd meer. Zegt ie. En het is godverdomme nog waar ook.

En dan komt de dag dat je het allemaal niet meer binnen kunt houden. Dat het er in een keer uit komt. Het liefst op een bruiloft. Waar een groot aantal verbouwereerde gasten staat mee te luisteren. Je scheldt ‘m verrot. Jaren van de wijste wezen zijn in een klap voorbij. Je zegt alles. Over z’n impotentie. (Dat weet je dan weer van je vrouw). Over z’n hoerengeloop. (Dat weet je dus weer van degene die jij ook bezoekt). Over z’n implantaten. Over dat ijdele schaamharen kutbaardje. Over z’n wansmaak in kleding. Over z’n piekende neusharen. Over z’n tijd in de afkickkliniek. Toen ie zei dat ie een half jaar in Venetië zat. (Om zichzelf opnieuw uit te vinden). Over z’n omkooppraktijken die niet te bewijzen maar wel waar zijn. Over de stukjes uit  z’n neus die hij onder z’n stoel plakt. (Je hoort een dame naast je ajakkes zeggen). Over z’n stinkende adem. Over z’n volledige gebrek aan gevoel voor humor.

De adrenaline raast door je lichaam. Je bent in vorm. Vindt de juiste woorden En je hoopt  dat het zometeen  tot een daverende climax komt. Dat ie je aan wil vliegen. Maar door de gasten tegengehouden wordt. Om dan scheldend, schuimbekkend, jankend van woede de feestzaal uit te stormen. En passant het dessertbuffet omver sodemietert en de bruidsjonker een schop onder z’n hol geeft. ’t Is jammer voor het huwelijk. Maar het moest een keer gezegd.
Niets van dit alles. De man doet het ergste dat je je voor kunt stellen: Hij barst in een vrolijke schaterlach uit. Heft z’n glas champagne. En zegt:“Op de Boze Kabouter”.

Als tijdens Hitlers eerste brallende redevoering het publiek bulderend in de lach was geschoten zou dat de wereld veel leed bespaart hebben. “Op de Boze Kabouter”.
Gewoon uitlachen moet je ze. Poetin die lullig landjepik speelt. Het voltallige Europese parlement ligt, voor ze hierover vergaderen, eerst een kwartier gillend van de lach in een deuk. “Op de Boze Kabouter”. En z’n stoere dreigende taal, z’n maatregelen tegen homo’s, z’n dictatoriale gedrag pak je aan met de succesvolle tv-comedie Toepin For President. Waarin een Poetin look-a-like van een twaalfjarig jongetje verliest met judo. Om groter te lijken altijd gefotografeerd wil worden op het kleinste paard van Rusland. En hoewel ie die sport nooit onder de knie zal krijgen tot over z’n oren verliefd is op z’n tennisleraar. Maar van uit de kast komen kan geen sprake zijn.

Die hele IS. Maak ze nog belachelijker dan ze al zijn. Dat is het laatste wat ze willen, die bloedserieuze fanatici.  Obama die uiteraard eerst z’n medeleven betuigt aan de nabestaanden van de onthoofding slachtoffers, maar daarna giechelend verteld over die achterlijke middeleeuwers, die eerst om ons boos te maken kunstschatten wilden vernietigen maar toen besloten ze toch maar te verkopen en op de internationale antiekmarkt aankwamen met een vijftig jaar oud hoefijzer. De nieuwslezer van CNN, die weet te vertellen dat het hoofd van de IS z’n vrouwen verboden heeft een burka te dragen. Waarom?  Omdat ie niet kon zien wat ze met hun handen er onder deden. “Op de Boze Kabouter”.
Een film parodie op de top van de IS. Waarin de een z’n geld naar Zwitserland wil sluizen.  Een ander perse in een nieuwe Maserati wil rijden. Weer een ander het doet met een lekker blond Westers stuk. Zaken die tot een massale ruzie leiden. Achterdocht en achterklap. Waarvan de beslissing pas valt als de laatste kop gesneld is. Stop heel internet vol komieken en stand up comedians die verhaaltjes vertellen als: De beul die geen bloed kon zien. Of: De maagd die zichzelf ontmaagde.

Het werkt! Daar zijn voorbeelden van. Noord Korea dat helemaal in een stuip schiet als ze er lucht van krijgen dat Sony met een parodie op hun regering bezig is. En wat te denken van de machthebbers van Kazachstan die zich zwaar in de zak gescheten voelden door de onschuldige grapjes van de komiek Borat. Het is helaas niet bekend hoeveel tapijten Hitler afgegraasd heeft na het zien van de film The Great Dictator voor ie eindelijk kon zeggen: “Die Chaplin zal wel een Jood zijn”.

Zet ze voor schut. Lach ze uit. Die infantiele terroristen met hun bommetjes bij ambassades. hun Russische geweertjes en hun miljoenen hiernamaalse maagden. Maak pret over die paar zwakbegaafden die zonodig bij de IS moeten gaan vechten. Over die stompzinnige rebellenleiders en dictators die nog in Afrika rondlopen. Over demente ayatollahs. Over een gek als Erdogan. En, oh ja, burgemeester Aboutaleb had in Zomergasten ook niet zo kwaad op Wilders moeten worden waardoor ie hem (Wilders) in staat stelde tot de tweet: Even niet opgelet Aboutaleb… Hij had smakelijk moeten lachen, het glas heffen, en zeggen: “Op de Boze Blonde Kabouter”.

F. Pels