Korenwolf

korenwolfEen paar dagen geleden is het komkommerseizoen weer van start gegaan. Met als aftrap: Het wurgen van een emoe door de politie in Groningen. Hetgeen betekent dat we de komende weken weer overspoeld gaan worden met uiterst vermakelijke lullige curieuze berichtjes. Heel vaak over dieren. U weet nog wel:  De wolf van Flevoland. De poema van de Veluwe. De slang van Enkhuizen. Broodje aap of niet, dat doet er niet toe. Het gaat er bij komkommernieuws niet om of het waar is. Het gaat om het oeh & aah gehalte. Om de amusementswaarde. Vandaar dat ik u nu al een overzicht durf te geven van het komend seizoen.

WOENSDAG 15 JULI  Man verdrinkt bij het verzuipen van katjes. Meldt de Telegraaf op de voorpagina. Bij Ohe en Laak is aan de Maaskade het dobberend lijk van Sjoerd Uitdenduin gevonden. Op z’n buik vond de politie een jute zak met vijf pasgeboren katjes waarvan er drie nog in leven waren. Men vermoedt dat de man omdat de Maas zo laag staat zo diep moest bukken dat hij met kat en al in het water gevallen is. Uitdenduin kon niet zwemmen.

DONDERDAG 16 JULI.  Alle kranten, behalve Trouw, weten zeker dat Willem Alexander gezegd zou hebben dat hij wel mitrailleursnesten wil om z’n villa in Griekenland.

VRIJDAG 17 JULI. De RVD  deelt mede dat op een schaduwrijk terras temidden van intimi met een goed glas oranje Spritz in de hand de Koning ook best wel eens een keer een grap over zichzelf mag maken.

MAANDAG 20 JULI. Killer bees gesignaleerd in Rotterdam bij de Kralingse Plas! Komen waarschijnlijk uit een container overrijpe bananen verscheept van Costa Rica.  NPO 1, die dit nieuws brengt, haalt er meteen een deskundige bij. Mevrouw Petra Schulp voorzitter van Imker Vereniging Hilversum verklaart dat killer bees in wezen heel onschuldig en vriendelijk zijn. Dat je dus niets van ze te vrezen hebt. behalve als ze je steken.

WOENSDAG 22 JULI. De Edelstenenbuurt in Heerhugowaard kamt met het probleem van een wildpoeper. Een man (een vrouw doet zoiets niet) deponeert elke nacht een grote drol in steeds een ander tuintje van de buurt De politie heeft extra alertheid toegezegd maar weigert alsnog in deze tuinkakker zaak, zoals radio Noord Holland het noemt, een DNA-monster te nemen.

ZATERDAG 25 JULI.  In een zandafgraving te Lunteren vindt een amateur archeoloog een mammoettand. Op het acht uur NOS-journaal zegt de wetenschappelijke directeur van het Naturalis Biodiversity Center uit Leiden Erik Smets dat als de tand echt is, waar hij persoonlijk niet aan twijfelt, maar al z’n onderzoekers zijn momenteel met vakantie, dit een geheel nieuw licht werpt op de theorie van de ijstijden.

ZONDAG 26 JULI. Op een weilandje in de buurt van het Zuid Limburgse Spekholzerheide en de Duitse grens heeft de politie een vlieger met een hakenkruis uit de lucht gehaald. De elfjarige eigenaar zegt op tv Limburg niet te begrijpen dat bij die grote Duitse stoere jongens op die motoren dat ding wel op hun bovenarm mag. En bij hem op een vlieger niet.

DONDERDAG 30 JULI. Het Friesch Dagblad komt met het verhaal over een hardnekkige muizenplaag onder het gras van het Abe Lenstra stadion. Duizenden Heerenveen supporters bieden aan om met hun kat naar het stadion te komen. Zelfs een aantal Cambuur aanhangers willen mee doen. Met hun Rottweilers.

ZATERDAG 1 AUGUSTUS. Er komt enig schot in de tuinkakker zaak. Mevrouw Boender uit de Diamantstraat beweert in een ingezonden brief in het Heerhugowaardse huis aan huis blad (Ik doe het liever zo, want politie en gemeentebestuur is toch twee handen onder een deken), dat ze om half twee ’s nachts loco burgemeester Wildervanck met z’n hemd uit z’n broek langs haar huis zag sluipen. De politie geeft toe dat het verdacht is. “Maar ja mevrouwtje er is geen wet tegen het s’nachts rondlopen met je hemd uit je broek.” “Zie je nou wel”, zegt Mevrouw Boender.

MAANDAG 3 AUGUSTUS. Voorpagina Telegraaf: Baby gebeten door korenwolf! In Meeuwbeemd, Noord Limburg. Het slachtoffertje dat op een handdoek in het gras lag toen de wolf toesloeg, is ijlings naar het ziekenhuis van Venlo gebracht. Waar het onderzocht wordt op verschijnselen van hondsdolheid. Milieuorganisaties waarschuwen voor een heksenjacht op korenwolven. Maar de plaatselijke bevolking schijnt al druk in de weer te zijn met mollenklemmen.

DONDERDAG 6 AUGUSTUS. Sinds de brief van mevrouw Boender is er geen drol meer waargenomen in de Edelstenen buurt. Vrijwel iedereen in Heerhugowaard is er van overtuigd dat de loco burgemeester de tuinkakker is.

MAANDAG 10 AUGUSTUS. Naar aanleiding van het artikel in De Telegraaf waarin gesuggereerd wordt dat de vele pizza zaakjes binnen het wallengebied viagra door hun deeg mengen teneinde het tanende prostitueebezoek te stimuleren wat hen ook weer ten goede komt, belooft de GGD een onderzoek in te stellen. Het animo hier aan deel te nemen bij de ambtenaren is groot.

WOENSDAG 12 AUGUSTUS. Man in Hoorn geterroriseerd door kauwtje. Is nieuws in Het Noord Hollands Dagblad. Het betreft hier de heer Reinaert van Wyckburgh, die elke ochtend als hij op de fiets naar het station gaat opgewacht wordt door een brutaal uit z’n kraalogen kijkende kauw, die hem terwijl hij fietst volgt om ‘m tot bloedens toe op de reeds kalende schedel te pikken. “Dus heb ik maar een stevige metalen helm gekocht”, zegt Van Wyckburgh lachend tegen de journalist,die echter uit eigen onderzoek weet dat de “kauwtjesman” tijdens een verblijf in het Ardense vakantiehuis van een goeie vriend op de markt van Luik illegaal een dubbelloops jachtgeweer heeft gekocht.

En hiermee is het wel zo’n beetje afgelopen met het komkommerseizoen. De eredivisie is begonnen. Ajax heeft zondag AZ met 6-1 verslagen. Er is weer echt nieuws. En van nazivliegers, mammoettanden, muizenplagen, killer bees, tuinkakkers en agressieve korenwolven hoor je nooit meer iets. Net of het allemaal nooit is gebeurd. En misschien is dat ook wel zo.

DONDERDAG 2O AUGUSTUS. Loco burgemeester Wildervanck neemt ontslag  Hij was toe aan een nieuwe uitdaging.

F. Pels